اهمیت صادرات گز اصفهان در ایران
آنچه در این مقاله می خوانید...
خرید گز به عنوان یک سوغات ایرانی:تاریخچۀ تولید گز:انواع مختلف گز تولید گاز برای مصرف داخلیروشهای صادر کردن گز:بخش پایانی:اینستاگرام مارو دنبال کنید
صادرات گز اصفهان را میتوان یکی از منابع سود آور صادرات خارجی در نظر گرفت. هر کشور و استانی برای خود دارای زیبایی ها و المان هایی برای معرفی است. امروزه کشورهای مختلف، استان های ایران را به سوغاتی ها و بناهای تاریخی آن می شناسند. برای مثال: شیراز به تخت جمشید و عمارت شاپوری، سمنان به خانۀ عامری ها و خلاصه هر استانی به مراکز تاریخی و البته سوغاتی هایش شناخته می شود.
اما در میان استان های مختلف ایران، اصفهان دارای جایگاهی ویژه است. چرا که هم از نظر توسعۀ صنعت و صنایع دستی، هم داشتن بناهایی تاریخی و توریستی مانند: پل خواجو یا سی سه پل و هم یکی از صادرکنندگان اصلی گز در کشور به شمار میرود. اگر بخواهیم صادق باشیم باید بگوییم صادرات گز اصفهان موجب شده تا این استان در دنیا بسیار شناخته شود و این شناخته شدن باعث گردش های مالی مناسبی هم برای تولید کنندگان این شیرینی سنتی شده است.
خرید گز به عنوان یک سوغات ایرانی:
صادرات گز در استان اصفهان به قدری رونق دارد که بسیاری از توریستهای خارجی از این شیرینی سنتی به عنوان نمادی از اصفهان یاد میکنند. مزۀ خاص، شیرینی مطبوع و شکل منحصر به فرد گز توانسته در کنار فواید آن این شیرینی سنتی اصفهانی را به یکی از اصلی ترین سوغاتی های استان اصفهان تبدیل کند.
صادرات گز اصفهان امروزه در دستۀ صادرات بسیار پر رونق و سود ده کشور قرار گرفته و توانسته با استقبال بسیار زیادی از طرف مردم دیگر کشورها هم رو به رو شود.

تاریخچۀ تولید گز:
آغاز تولید گز در ایران به سالها پیش باز می گردد. این شیرینی توسط شخصی به نام محمدعلی شکرچیان حدود ۴۵۰ سال پیش اختراع شد و تا کنون به عنوان یک شیرینی محبوب و پر فروش در کشور ایران خرید و فروش میشود. محبوبیت و تقاضا برای این شیرینی سنتی در زمان کوتاهی به قدری زیاد شد که پای این سوغات اصفهان خیلی زود به کشورهای همسایه و حتی اروپایی رسید.
داشتن عناصری مانند: انگبین، عسل، پسته، بادام و جوانه گندم در این شیرینی آن را به خوراکی خوشمزه و پرفایده تبدیل کرده است. در کشور ما ایران تنها اصفهان به ساخت این شیرینی مبادرت نمی کند و استان های دیگری هم در این زمینه فعالیت می کنند. از جمله این استانها میتوان به: قم، فارس، یزد، چهارمحال بختیاری اشاره کرد.
انواع مختلف گز
با گسترش استقبال از این شیرینی و راه پیدا کردن آن در بیرون از مرزهای کشور، صادرات گز اصفهان رونق بسیاری پیدا کرد. یکی از مهم ترین دلایل این رونق و تقاضای زیاد، طعمها و انواع مختلف آن بود. گزها به مرور زمان به شکلها و انواع مختلفی تولید شدند. گز پشته دار، گز بادام، گز انگبین، سوهان گزی و دیگر محصولاتی که به سرعت به شهرتی جهانی رسیدند و فروش آنها در بیرون مرزهای ایران هم آغاز شد.

تولید گاز برای مصرف داخلی
از آن جا که این شیرینی سنتی در داخل کشور هم طرفداران زیادی دارد کارخانهها و کارگاههای زیادی در ایران شروع به تولید این محصول کردند. امروزه چیزی حدود ۵۰۰ کارگاه و کارخانه مشغول تولید این شیرینی بوده و تنها بخش کوچکی از آن سهم بازار صادرات میشود. استانهایی که تولید آنها به بیرون از مرزهای ایران راه پیدا میکنند عبارت اند از:
- اصفهان
- شیراز
- چهار محال بختیاری
- قم
تولید این محصول محبوب در کنار درآمد زایی برای کشور و امتیازاتی که صادرات آن به همراه دارد توانسته بستری مناسب برای کار را هم فراهم کرده و برای اشخاص زیادی ایجاد شغل کند. لازم به توضیح است که در میان انواع استانهای تولید کننده گز صادرات گز اصفهان از رونق بیشتری برخوردار بوده و طرفداران خاص تری دارد.
روشهای صادر کردن گز:
گز به سه صورت کلی در بیرون مرزهای کشور به فروش می رسد.
- صورت اول: در این روش تولید کنندگان اصلی این محصول را به خریداران خارجی می فروشند.
- صورت دوم: در این روش توریست ها و بازدید کننده ها از استان های تولید کنندۀ گز، این شیرینی را خریده و خود اقدام به فروش آن در کشور مبدأ میکنند.
- صورت سوم: در این روش خریداران خارجی از سایتهای فروش این محصول میتوانند آن را به صورت آنلاین خریداری کرده و در کشور خود دریافت کنند.
صادرات گز یکی از ارزنده ترین انواع صادرات در کشور ماست. در سال گذشته صادرات گز به تنهایی چیزی حدود ۲٫۵ میلیارد دلار بهره وری مالی برای ایران داشته است.

بخش پایانی:
صادرات گز اصفهان تا کنون توانسته به دلیل مرغوبیت و کیفیت بسیار بالایی که دارد به محصولی ارزنده از کشور ما تبدیل شود. در این میان هنوز هم جای کار در این صنعت برای علاقه مندان آن وجود داشته و با بازار مناسبی که دارد میتواند بستری امن برای سرمایه گذاری باشد.